En magisk kväll i Malmö

På alla hjärtans dag när jag gick kvällsrundan med hunden så hade någon dekorerat hela bryggan såhär vackert med ljus, marschaller och rosenblad i mitten. Jag blev helt varm i hjärtat och kände mig hoppfull när jag såg hur någon ansträngt sig så för att visa sin kärlek till en annan människa. Samtidigt vet jag hur skört livet kan vara och hur många i vår omgivning som av olika anledningar inte har det bra. Ohälsa, utanförskap, missbruk eller brist på pengar kan förstöra så mycket och därför känns det viktigare än någonsin att ha dagar som alla hjärtans dag, julafton och födelsedagar då man visar sin kärlek och uppskattning för andra människor.

Jag bor i Malmö och vår stad har skakats av skjutningar, våld och terrorism men varje år uppmärksammar staden sina entreprenörer i en årlig gala där det delas ut 9 olika priser som årets företagare, årets rookie, årets jobbkomet osv. Förgyllde mitt sällskap gjorde Carina Brorman och Frida Martinsson, som driver ByFridaEm var imponerande nog var nominerad till årets företagare i kategorin miljö och hållbar utveckling. Klänningen hon har på sig och våra smycken tillverkar hon av cykelslang men mer om henne i ett senare inlägg.


På bilden från vänster Cornelia Gustafzon, Frida Martinsson och Carina Brorman.

I årets upplaga av Malmö Näringslivsgala var temat ”TILLSAMMANS” och det genomsyrade hela galan. Många entreprenörer och eldsjälar bidrar aktivt till att göra vår stad bättre och främja ett rikt kultur- och föreningsliv. Denna starka sammanhållning och alla dessa goda insatser tror jag är anledningen till att Malmöborna trivs riktigt bra i sin stad och hamnar på sjunde plats bland flera hundra europeiska städer i en enkätundersökning gjord av EU-kommissionen.

Men kärleken kan kännas avlägset när man har en ansträngd ekonomi och många i Malmö har det fattigt. Oro för pengar är en stor energitjuv som kan ta fram sidor hos oss som vi inte visste existerade. Det finns egentligen inget lätt svar på varför vi blir som vi blir, någon som haft det fattigt blir antingen sparsam eller en slösare där varje krona bränner i fickan. När jag var liten så sa min pappa alltid att det är viktigare med små utgifter än stora inkomster och det är sant, vår konsumtionstakt kommer vara helt avgörande för om vi kommer lyckas få ihop en ekonomisk trygghet eller inte. Här behövs det utbildning för att kunna ändra vårt sätt att tänka därför är initiativ som Andra Farhads Börshajen så värdefulla och det gjorde att jag sedan januari valde att börja blogga även där. Läs mer på http://www.borshajen.nu

Var rädda om varandra därute ❤

// Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon, finansstrateg och investerare


RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#mmpblogg #bloggaremissmoneypenny #finansbranschen #pengar #pratapengar #investeringar #valentinesday #allahjärtansdag #malmönäringslivsgala #malmönäringslivsgala2017 #byfridaem #gala #businesswoman #borshajen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s