Tjäna pengar på USA-valet

Valet i sig känns som en surrealistisk dokusåpa som kan få oöverskådliga konsekvenser. Frågan som många ställer sig är hur valet kan påverka vårt sparande, kommer börsen gå upp eller ned, bör man sitta still i båten eller göra förändringar? Till och med soffliggare som tidigare inte reflekterat så mycket över sina sparpengar börjar nu uttrycka en växande oro men är den egentligen befogad?

Donald Trump  är något av ett wildcard och det är oklart vilken politik han egentligen representerar. Han har många idéer som troligen aldrig kommer genomföras i praktiken som att bygga mur längs mexikanska gränsen, massutvisa invandrare och papperslösa, riva upp handelsavtal och införa tullar på uppemot 45 % från vissa länder som t ex Kina. Han har utlovat stora skattesänkningar för företag och privatpersoner samt skattelättnader för bolag som vill flytta tillbaka verksamheten till USA. DN skriver: ”-Om Trump vinner så kan det bli fullt handelskrig som hotar svenska jobb och företag.” Storbanken Citi spår att S & P 500 faller 3-5 % i det korta perspektivet om Trump vinner. Vissa menar att valet redan är klart till Clintons fördel medan andra säger att det är för tidigt att räkna bort Trump.

Hillary Clintons politik skulle troligen innebära ett tryggare alternativ för marknaden eftersom den är mer lik den nuvarande president Barack Obamas politik. Hon har ändå utlovat omfattade förändringar som kan missgynna kolindustrin, kemikalieindustrin, medicinbranschen och olje- och gasindustrin. Hon pratar även om skattetillägg för bolag att flytta ut från USA. Mailslarvet kan stå henne i fatet och enligt tidningen Economist anser nästan en tredjedel av traditionellt demokratiska väljarna att Hillary Clinton borde ha åtalats för detta.

Båda kandidaterna utlovar ekonomiska satsningar i form av klassisk stimulanspolitik, öka de offentliga investeringarna och gynna den inhemska ekonomin vilket generellt ger en positiv effekt för tillväxten. Vissa analytiker spår att företag med USA som hemmamarknad kommer gynnas oavsett vem som vinner.

Vilka åtgärder bör man vidta?

Detta val kan få större konsekvenser än Brexit och vissa analytiker menar att vi kan komma att se kraftiga börsfall, stora svängningar i valutor som torde stärka dollarn och fallande marknadsräntor medan andra tror på börsuppgång oavsett hur valet går. Osäkerheten kring vem som vinner och vilka förändringar som kommer genomföras kan i sig skapa oro som påverkar den globala ekonomin. Denna oro i världsekonomin kan även skapa unika möjligheter att kunna fynda på börsen därför kan en bra strategi vara att säkra vinster och frigöra kapital för att kunna vara med i ett eventuellt race.

Min Strategi

Ni som följer mig vet att jag har en aggressiv placeringsstrategi med hög risk och potential eftersom det annars hade tagit för lång tid för mig att bygga ett kapital (mer om placeringsstrategier i ett kommande inlägg). Jag har frigjort ett mindre kapital i min kapitalförsäkring som jag kommer använda till att köpa amerikanska aktier om tillfälle ges. I min befintliga portfölj så kommer jag inte göra så stora förändringar eftersom mina största innehav troligen inte påverkas nämnvärt av valet och får därför ligga kvar. På måndag kommer jag ta in ett nytt förhoppningsbolag som gått från klarhet till klarhet så håll utkik i min Shareville portfölj.

Idag är en perfekt dag att ta tag i din ekonomi. Lycka till och nu kör vi 👊

//Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon, finansstrateg och investerare

img_6951-7

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#mmpblogg #bloggaremissmoneypenny #missmoneypennylive #shareville #finansbranschen #pengar #provisionsförbud #omutbar #migägeringen #kundnytta #vägravaraslavunderprovision #sparskolan #rådgivningpåriktigt #zeroloss #pratapengar #usaval #usa #presidentval

 

 

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s