Aktivera din bullshit detektor

Vem vill du vara, vad vill du ska driva dig, vems ärenden vill du gå och vems agenda vill du följa?

I många organisationer sitter små PÅVAR (mellanchefer) som tillämpar management by fear, tar sig friheter, tror sig ha mer rättigheter än andra och bygger små imperium av subkulturer. Jag känner igen den sorten på en mils avstånd och avböjer mig all form av samröre. Jag har sett det så många gånger att fel medarbetare kan äventyra hela företaget och måste bort. Under många år påverkades jag av rädsla i finansbranschen, rädsla för förändring, rädsla för provisionsförbud, rädsla för Finansinspektionen, rädsla att göra fel, rädsla att göra affärer, rädsla för att inte göra affärer, rädsla för lagändring, rädsla för att få sparken, rädsla för omorganisation. Rädslan finns där och kan påverka oss men den får absolut inte driva oss.

”Don’t nurse the dying path”

Jag är så innerligt trött på followers, ja-sägare, politiskt korrekta rövslickare som inte drar sig för någonting i jakten på avancemang, tjäna pengar och nå toppen. Nu får ni inte tro att jag går runt och är ledsen tvärtom så är jag glad, lycklig och innerligt tacksam för allt jag har gått igenom i livet och vill skicka ett extra tack till alla dåliga chefer och skitstövlar jag mött, TACK,  det är ni som sporrar mig varje dag att kämpa, lyckas, göra rätt, vara ärlig mot andra men främst mot mig själv. Tack vare er så får jag drivkraft att ge det där lilla extra varje dag!

En dag kanske jag blir din chef

Genom hela livet har jag kommit in i sammanhang som inte passat mig eller där jag inte passat in MEN jag har alltid haft mod att bryta mig loss när min bullshit detektor går i spinn av falska, flata eller inställsamma människor med dolda agendor. Jag vill tro på att ärlighet varar längst, att man ska vara snäll och att allt faktiskt verkligen kommer tillbaka i kakan en dag! Imorgon kanske jag är din chef muuaaahhh 😉

”De flesta människor kommer bli onödiga”, Alexander Bard

Alexander Bard menar att: ”Förändring kommer och det är det enda vi kan vara riktigt säkra på” så det finns ingen anledning att kämpa emot. Har du inte lyssnat på Alexander Bard så har du verkligen missat något, här kommer ett klipp. Det var också han som fick mig att inse att jag under lång tid hade varit rädd och det var då jag beslöt mig för att jag i framtiden skulle förekomma förändringen. Jag har egentligen alltid velat förändra och gå min egen väg men ibland har det blivit mindre viktigt eller glömts bort. Visst måste man ha en försörjning, anpassa sig och ibland underordna sig MEN man får ALDRIG göra avkall på den man är och vad man står för. Det gick upp för mig att jag kan inte kan förändra ett systemfel inifrån eftersom ingen där vill förändra eller förändras.

”Great minds discuss ideas”

Entreprenörer är så busy med att skapa stordåd och så fulla av idéer att de helt enkelt inte har varken tid eller lust att prata om negativt om människor eller händelser. Vill du trivas, ha fantastiskt roligt och arbeta i en stimulerande miljö så sök dig till mindre företag och arbeta med entreprenörer. Jag ser en stor likhet med våra tonåringar och generationerna som kommer ut i arbetslivet nu. De är totalt orädda och kommer inte att låta sig kuvas, hunsas eller låta underordna sig. Förändringen kommer att gå snabbare och snabbare, denna generation kommer inte sitta och vänta på en befordran utan kommer utmana och ställa krav, passar inte skorna så drar man någon annanstans. Det tror jag är bra, många av oss är kvar i fel sammanhang och med fel människor alldeles för länge, fler borde säga upp sig, flytta eller göra slut med osunda relationer. Läs även inlägget: Du behöver FUCK-OFF pengar

Vad behöver du göra i ditt liv för att stå upp och vara lojal mot dig själv? Vågar du följa ditt hjärta, vara ärlig mot andra och dig själv, göra gott mot kunder och kollegor så kommer du fullkomligt dominera och REVOLUTIONERA din omgivning, ditt företag och din bransch!

Idag är en perfekt dag att komma igång och förändra ditt liv. Lycka till och nu kör vi 👊

//Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon, finansstrateg och investerare

img_6951-7

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#mmpblogg #bloggaremissmoneypenny #missmoneypennylive #finansbranschen #pengar #omutbar #migägeringen #kundnytta #vägravaraslavunderprovision #avdragsrätt #zeroloss #rådgivningpåriktigt #pratapengar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s