Du behöver FUCK-OFF pengar!

En ekonomisk trygghet leder till att du känner en större frihetskänsla. Har du 100 000kr på banken så visar undersökningar att du säger upp dig och byter jobb i större utsträckning, du har en tuffare attityd och tar mindre skit från andra! 

Sluta amortera!

Med risk för att bli motsagd av din ”personliga bankman/kvinna” så tycker jag att det är bättre att fokusera på att bygga en buffert än att amortera. Många hushåll klarar inte en större oförutsedd utgift och då är det inte så roligt att stå där med mössan i handen och behöva fjäska för sin bank. Det borde faktiskt vara amorteringsfritt så länge barnen är små, tycker jag, för sen när barnen flyttat så blir det mycket mer pengar över till både sparande och amortering. Missförstå mig rätt jag tycker att man ska amortera men till sig själv och INTE till banken.

Gardera dig för skilsmässa! 

Har ni inte sett Doctor Foster på SVT, så gör det. Hon kom på sin man med att vara otrogen och när hon fick reda på att det pågått i 2 år så var första tanken att lämna honom. Hon hade ingen insyn i deras ekonomi och när hon fick reda på att han hade tömt alla deras besparingar till ett stort projekt som kanske skulle komma att betala sig med råge i framtiden så fattade hon ett oväntat beslut… Han i sin tur hade stannat och hållt skenet uppe eftersom han var beroende av tak över huvudet, hennes lön och kapital för sitt uppehälle. Det är kärlek det på hög nivå, OMG snacka om moment 22 😉 to be continued…

Släpp aldrig taget om din biljett till frihet och ett självständigt liv!

Vad kan vi lära oss av detta? Jo SLÄPP ALDRIG taget om din ekonomi till din partner! Även om en av er betalar räkningar så gör det till en rutin att ha en genomgång av ekonomin tillsammans, minst 1 gång per kvartal. Då får ni en möjlighet att diskutera pengar och hur ni tycker att dessa ska fördelas mellan fasta utgifter, konsumtion och sparande. Pengar kanske inte är lycka men brist på pengar kan verkligen få olyckliga konsekvenser!

Idag är en perfekt dag att komma igång och ta ditt första steg mot ekonomisk frihet, nu kör vi 👊

// Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon, finansstrateg och investerare

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#mmpblogg #bloggaremissmoneypenny #missmoneypennylive #finansbranschen #fuckoffpengar #pengar

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s