Stormigt värre-ingen RISK

Bättre en fågel i handen än 10 i skogen, så kan vi sammanfatta investeringsstrategin hos framförallt kvinnor! Vi kvinnor tar på tok för låg risk, här hade till och med vårt svenska ”lagom” varit bättre. Vi nöjer oss med lite eller ingen avkastning, män å andra sidan tycks ibland överskatta sin egen förmåga, konstigt nog 😉

Hur mäter man risk i en aktie?

När vi pratar om aktier så klassas det alltid som högsta risk även om det måste vara stor skillnad på; dels hur många olika aktier man äger i sin portfölj eller vilka aktier man äger. Att äga en aktie i det lilla lokala bageriet eller ICA-butiken där du bor till att äga en aktie i ett världsföretag som Apple, Microsoft eller Coca-Cola. Risken är klart mycket högre i ditt egna företag där det är bara du/ni som vill att företaget ska gå bra. Pengarna kommer från den ordinarie verksamheten och kanske med tillskott från din egen eller bankens plånbok. Det finns i vilket fall inte flera tusen aktieägare som kan skjuta till kapital om företaget behöver tillskott genom en emission som det finns i större företag.

Den enes bröd den andres död

Tänk på att när du avstår avkastning genom att INTE investera i aktier eller aktiefonder eller när du säljer av i panik eftersom det är så ”stormigt” på börsen så finns det alltid en köpare på andra sidan och det finns det alltid någon som istället fyller på sina innehav och ”fyndar” när det är billigt på börsen medans småsparare fegar ur och säljer av…vem tycker inte att det är roligt att shoppa på rean?

Risk är att inte få avkastning

För mig är risk att INTE få avkastning på mitt kapital, jag tar en väldigt hög risk eftersom jag vill att mitt kapital ska växa snabbt. Det är givetvis inget som jag rekommenderar den som redan har ett stort kapital då kan man istället ha en mer kapitalbevararande strategi men mer om investeringsstrategier och hur man kan investera i en senare blogg.

Lyssna inte på din rådgivare!

Säger din rådgivare att alla aktier är hög risk och något du bör undvika så borde du dra öronen åt dig och lägga benen på ryggen! Aktier är det som ger bäst avkastning på sikt men ger dessvärre inget klirr i kassan eller feta provisioner till rådgivarna och är därför något som man ofta avråder kunderna ifrån. Istället rekommenderas dyra fonder eller obegripliga produkter som ofta är bankens egna…

Anar ugglor i mossen!

Ja, det finns många risker som kan lura överallt; företag kan gå i konkurs eller bli omsprungna av en konkurrent. Ditt hus kan minska i värde eller du kan tvingas sälja i en tillfällig nedgång. Räntan kan gå upp eller ränteavdrag tas bort. Skatten kan höjas. Riskerna finns där men vi måste satsa något för att kunna vinna något. Problemet är inte att vi tar för höga risker och är alltför engagerade i vårt sparande utan problemet är snarare att vi aldrig kommer igång. Vi måste inte förstå exakt vad varje företag gör, kom bara igång med att köpa några aktier varje månad. Att månadsspara i aktier känns tryggare än spel på lotto eller onödig konsumtion.

Shoppa loss på börsen!

En bonus till oss tjejer är att shoppingbehovet faktiskt stimuleras av att köpa aktier och jag blir så glad när jag ser dem i min portfölj, känns mer bestående på något vis. 😊 Ibland står dem på plus och ibland på minus men dem är iallafall mina och jag är tacksam att jag får vara delägare i spännande bolag, om det går bra så får jag vara med och dela på deras vinster utan att behöva göra någonting  😘👊🙏🏻

För att komma igång läs gärna Kom igång med aktier

Följ gärna min aktiehandel på Shareville, där kan du se vilka aktier jag äger och få notis om när jag köper eller säljer en aktie. Bloggare Missmoneypennys portfölj på Shareville

Idag är en perfekt dag att komma igång, nu kör vi 👊

//Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon, finansstrateg och investerare

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#mmpblogg #bloggaremissmoneypenny #missmoneypennylive #shareville #finansbranschen #pengar

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s