Balans i livet

 När jag känner oro, trötthet och att både vikt och humör går upp och ned då vet jag att det är dags att göra en förändring i livet!

Jag hamnar ständigt där att jag prioriterar jobbet framför familj, vänner och min egen hälsa. För att orka med att jobba 60-70 timmar per vecka så har jag varit noga med träna mycket men så fort den rutinen bryts så raseras allt annat också.

Ladda batterierna i naturen!

För att få klarhet i tankarna så söker jag mig alltid till naturen. Jag bor vackert nära hav och natur men kom ständigt på mig själv med att bara jobba istället för att komma ut i naturen, så för att tvinga mig själv att verkligen komma ut varje dag så skaffade vi en hund och det är det bästa vi gjort så mycket kärlek man får tillbaka. Nu slipper jag missa det här 🙂

När livet är som ett ekorrhjul

När livet blir som ett ekorrhjul, när man inte känner delaktighet eller kan vara med att påverka sin arbetsbelastning så har det skapat en oerhörd stress, iallafall hos mig. Även om det gjort ont så har jag alltid varit lojal mot mig själv till slut och sett till att jag har förutsättningar att må bra och ha balans i livet. Det har lett till att jag har flyttat från platser där jag bott, bytt både livspartners och arbetsgivare. Mitt favoritställe för eftertanke och ladda batterierna är att vandra på fjället och mötas av dessa vyer, där och då kommer du få svaret på vad du behöver göra men också få styrkan till att genomföra det.

Busy doing nothing

När jag ser tillbaka på alla år av slit så kan jag verkligen undra om det var värt det. Varför låter man jobbet ta så mycket tid och energi? Varför bygger man på andras luftslott utan att ägna motsvarande tid på sin egen familj, ekonomi eller framtid? Vad har jag egentligen fått tillbaka som är värt något? Står du inför ett vägval? Läs gärna mitt tidigare inlägg om när jag gjorde mitt viktigaste val: Pengarna eller livet

Viktigt att ha en strategi att falla tillbaka på!

De senaste 10 åren har jag haft en medveten strategi med mitt liv och min karriär. Jag har flyttat och bytt arbetsgivare för att kunna bredda min erfarenhet och kunskap, bygga min kundstock och inte minst höja min lön. Jag har prioriterat att bygga mitt kapital för att en dag kunna bryta mig fri. Så nu vill jag utmana dig. Är du nöjd med ditt liv eller vad behöver du göra för att få balans i livet och vad krävs för att du ska ta dig tiden som krävs för att bygga upp ditt kapital som ger dig valfrihet i framtiden?

Tänk efter innan du kastar dig ut!

Jag vet många som vind för våg kastat sig ut för att bli företagare utan att först ha tryggat familjen ekonomiskt, vissa har lyckats och andra inte. Det effektivaste är att ha en medveten strategi, att först bygga upp sin kunskap, sitt nätverk och ekonomiska plattform för att sedan kasta sig ut. Oavsett vad man tänkt göra i livet så skapar en balanserad ekonomi en trygghet och valfrihet, för att komma igång med ett sparande och bygga ditt kapital så kan du läsa mitt tidigare blogginlägg: Kom igång med aktier och följa min aktiehandel på Shareville: Bloggare Missmoneypenny 

Lycka till och nu kör vi 👊

// Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon, finansstrateg och investerare

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#mmpblogg #missmonneypennylive #bloggaremissmoneypenny #finansbranschen #shareville #pengar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s