Kom igång med aktier

Har du länge funderat på att komma igång med ett sparande i aktier och fonder, vad roligt, såhär kommer du igång, steg för steg.

Jag vill börja med att varna dig för att det är det roligaste som finns och är kraftigt beroendeframkallande, du kommer undra varför inte alla gör det här, gräma dig för hur du kunde ha missat detta och inte börjat tidigare! Det kommer ge dig mycket mer att arbeta med ditt eget kapital än att titta på tv eller sociala media. Det blir något att följa, som ett litet sällskap och en kick varje gång klockan blir 9 och börsen öppnar.

Varje företag som du investerar i är präglad av sina värderingar, miljö och kultur!

Min mamma har hållit på med aktier så länge jag kan minnas och vi pratade alltid aktier. Hon hade en riktigt bra magkänsla och var insatt i omvärlden. Hon började tidigt med marknader som Ryssland och Kina. Hon berättade för mig om hur folket levde där, orättvisor & politik. Jag glömmer aldrig när hon berättade om inka indianerna, ryssarna eller att man lindade fötterna på människor i Kina. Vad har nu lindade fötter i Kina med aktier att göra? Det har hjälpt mig att förstå att människorna är viktigt, människorna bakom ett företag eller ett land präglas av sin kultur och värderingar. När du köper en aktie så köper du en del av ett företag, tänk vad häftigt att kunna bli delägare i företag som Apple, Fingerprint eller Netflix, att jag kan få ta del av deras vinster och värdeutveckling.

Shareville är som Facebook för aktier!

Jag använder själv Skandias internetdepå som är gratis och Nordnet där jag även har lagt upp en av mina portföljer på Shareville. Där kan du se exakt vilka aktier jag köper och säljer. Du använder ett påhittat namn så du behöver inte skämmas för att ställa frågor. Under 80 000kr i depån så kostar det inget att köpa eller sälja (courtage) i Shareville, (OBS jag får inte betalt för att säga detta) 😉. Vissa banker tar 99 kr varje gång du ska köpa eller sälja så tänk på att välja en billig leverantör.

Jag har inga pengar!

Har du inga pengar så är det läge att se över utgifterna som rökning, krogrundor eller onödiga inköp av läsk eller latte. Börja med 100 kr så är du igång. Sedan kommer du vilja skrapa ihop pengar eller till och med jobba över för att kunna köpa mer aktier.

Kom igång 

Berätta nu inte det här för någon utan starta en depå och börja helt själv med detta 👊 Starta en ISK eller kapitalförsäkring med mobilt BankID och för över lite pengar så är du igång på bara några minuter. Följ min handel i realtid i min depå på Shareville. Bloggare Missmoneypenny Shareville

// Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon, finansstrateg och investerare

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#mmpblogg #bloggaremissmoneypenny #missmoneypennylive #finansbranschen #pengar #shareville #nordnet #skandia

3 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s