Mycket snack på oss tjejer!

Vad vill vi, vad kan vi, vad gör vi? Ointresse, tidsbrist och ett ekonomiskt självförtroende som är i botten hos oss tjejer så finns det lite att jobba på när det gäller att skapa intresse kring sparande, privatekonomi och investeringar. 

Min man kan bli tokig på mig när jag alltid tycks ha behov av att shoppa ”men du behöver väl ingenting”, säger han irriterat. Ibland har han rätt men faktum är att även om det kan tyckas impulsivt så finns oftast en medvetenhet och strategi om vad vi själva, mannen, barnen eller hemmet behöver. Kan rätt tillfälle dyka upp så slår vi till som en blixtsnabb kobra! Detta speglas också i hur vi kvinnor investerar, vi vet ofta vad vi vill ha, vad som är ”rätt” pris och har is i magen att invänta rätt tillfälle till att köpa eller sälja.

Bristen på tid och att hela livet går i 100 km i timmen är den vanligaste förklaringen till varför vi inte kommer igång och tar tag i vårt sparande.
Det har kommit en ny studie från Movestic om unga kvinnors syn på livet, ekonomin och pensionen. Denna visar att kvinnor har väldigt dåligt ekonomiskt självförtroende och är alldeles för försiktiga i sina placeringar. Kvinnorna i studien tyckte att det var viktigt att tidigt komma igång med ett långsiktigt sparande men hela 78 % har pengarna på bankkonto vilket måste räknas till väldigt kortsiktigt!

Att vi kvinnor säger en sak men göra en helt annan beror troligen på att vi vet inte vad vi ska göra så därför gör vi ingenting! 

IDAG är en perfekt dag att komma igång och det är du som ska lära dig detta och göra det själv 👊

// Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!

#missmoneypennylive #mmpblogg #bloggaremissmoneypenny #movestic #finansbranschen #pengar #omutbar #migägeringen #vägravaraslavunderprovisionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s