Det är inte lätt att vara rik

När är man egentligen rik och vilket ansvar har en rik människa? Med rikedom följer helt andra utmaningar som det inte pratas så ofta om men som jag ska försöka belysa här!

Det är sannerligen inte lätt att göra rätt i andras ögon och många ser det som sin rättighet att öppet kritisera eller baktala rika människor.

Han kan gott betala den snåljåpen!

Jag vet många som upplever det som väldigt jobbigt att gå ut på krogen med andra, att behöva tänka ”vill denna personen verkligen bjuda på en öl eller förväntas jag betala ändå eller om jag gör det är jag skrytsam då?” Hur många gånger har man inte hört någon säga ”han kan gott betala han som har så mycket pengar”… Pengar, makt och framgång sticker verkligen i ögonen på vissa. Paradoxalt nog drömmer nog vi alla om lite lyx i livet.

Det borde finnas en kurs för den som vill, ska eller har blivit rik!

När man blir rik på kort tid så borde man få någon form av utbildning som förbereder en för vad som komma skall. Bara en sån sak som känslan att alla vill ha något från dig, att inte veta vilka som är ens riktiga vänner, vissa sviker dig och andra börjar helt plötsligt att höra av sig och vara så himla trevliga. Konflikter om pengar splittrar familjer och avundsjuka skapar osämja mellan vänner. Detta kan bli ett oerhört högt pris att betala, att bli sviken av nära och kära kan faktiskt såra något fruktansvärt!

Störst av allt är kärleken ❤️ eller?

En av de vanligaste orsakerna till skilsmässa är just konflikt om pengar och för att undvika det så tror jag att det är viktigt att skapa en gemensam plattform för hur man ser på pengar. Respektera och ha en dialog kring varandras syn på hur pengarna ska fördelas mellan utgifter, konsumtion, sparande osv. Om den ena alltid haft pengar i överflöd och den andra haft det fattigt så är det bäddat för konflikter och det får mig att tänka på uttrycket ”lika barn leka bäst” även om jag tror att kärleken kan övervinna det mesta ❤️❤️❤️

Dela upp arv i förtid när barnen behöver det som mest!

Något som jag ser som en växande trend är man planerar och delvis betalar ut arv i förtid. Det sista man vill är ju att ens familj och släkt ska bli osams när man själv gått bort.  Vissa vill ge en mindre summa till varje barn och skänker resten till välgörande ändamål. Vad som är rätt och vad är fel måste vara upp till var och en.

Faktum är att äga, förvalta och förädla en förmögenhet tar mycket tid i anspråk- så nej det är inte ”lätt” att vara rik heller 🙂

// Miss Moneypenny made by Cornelia Gustafzon

RÅDGIVNING PÅ RIKTIGT, ZERO LOSS!
#mmpblogg #missmoneypennylive #bloggaremissmoneypenny #finansbranschen #pengar #omutbar #blirik #migägeringen #vägravaraslavunderprovisionen

2 comments

 1. Miss Monneypenny,
  Jag tycker du belyser de problem som uppstår när man är rik mycket bra. Det krävs en förståelse för hur pengar rör sig och hur man ska placera dem. Så att få ett stort arv är inte lätt.

  Pengar, makt och inflytande sticker som du säger i mångas ögon. De flesta människor omkring en vill gärna ha något från dig, de får liksom dollartecken i ögonen. Skvaller och baktalande är något man måste förbereda sig på ju mer förmögenheten växer. Som du skriver ser folk det som sin rättighet att lägga sig i och ha åsikter om vad du ska göra med dina pengar eller tillgångar. Om du har prylar så tycker de flesta att det är självklart att du ska dela med dig och låna ut dem 🙂

  Jag ser fram emot att fortsätta läsa dina inlägg!

  Mvh,
  Placeraren

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s